• Onze kennis is uw voordeel!
  Onze kennis is uw voordeel!
 • Juridisch onderbouwd, praktisch uitvoerbaar.
  Juridisch onderbouwd, praktisch uitvoerbaar.
 • Voor iedereen bij de lokale overheid.
  Voor iedereen bij de lokale overheid.
 • Onze kennis is uw voordeel!
  Onze kennis is uw voordeel!
 • Complex vraagstuk? Wij zetten door.
  Complex vraagstuk? Wij zetten door.
 • Een team, meerdere specialisten.
  Een team, meerdere specialisten.

Nieuws

Stukken Gemeente- en Waterschapscongres 2017

Op 2 november vond ons jaarlijkse Gemeente- en Waterschapscongres plaats dat wij organiseerden met onze dochteronderneming de Academie Lokale Belastingen. De documenten die voor dit congres bij ons werden aangeleverd door de sprekers (cv’tje, presentatie en evt. achtergrondmateriaal) zijn niet meer via deze website te downloaden. Als bezoeker van het congres kunt u de stukken nog wel opvragen bij de Academie Lokale Belastingen via: mail@lokbel.nl

Training/coaching on the job

Begint u aan een nieuw vakgebied of mist u op een bepaald onderwerp een specifiek stukje kennis? Onze Academie Lokale Belastingen heeft een gevarieerd cursusprogramma (www.lokbel.nl), maar soms sluit dat misschien net niet aan. Daarom is het ook mogelijk om een dag of een dagdeel een-op-een coaching te krijgen van één van onze adviseurs. Gewoon bij u op kantoor, aan de hand van de verordeningen/heffingen van uw gemeente, bijvoorbeeld over de BIZ, parkeerbelastingen, rioolheffing of formeel recht. Natuurlijk kunnen er ook één of twee collega’s aansluiten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0184-490149 of via info@vandenbosch-partners.nl. In overleg met u stellen we een programma op en geven we een offerte af.

Vertrek Paulien de Graaff-Saarloos

Paulien de Graaff-Saarloos treedt per 1-1-2018 in dienst bij de gemeente Krimpenerwaard als financieel adviseur belastingen en gaat dus Van den Bosch & Partners verlaten.

Paulien heeft bij Van den Bosch & Partners altijd een voorkeur gehad voor advieswerk ‘in huis’ bij een gemeente, een waterschap of een samenwerkingsverband op het gebied van de lokale belastingen. In de afgelopen jaren heeft Paulien daardoor op vele locaties in het hele land gewerkt. Sinds maart jl. wordt zij door de gemeente Krimpenerwaard ingehuurd, waardoor zij interesse kreeg in de functie van financieel adviseur belastingen. Naast de voor Paulien vertrouwde gemeentelijke belastingen gaat zij zich bezig houden met de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting.

We gaan Paulien zeker missen bij Van den Bosch & Partners, zij is bijna 20 jaar onze collega geweest. We begrijpen echter ook dat deze nieuwe functie een betere balans tussen privé en zakelijk met zich meebrengt. Daarbij zullen wij haar, als financieel adviseur belastingen, zeker in de toekomst nog tegenkomen in de gemeentelijke wereld.

Wij maken later bekend wanneer en op welke wijze er aandacht wordt besteed aan het afscheid van Paulien.

Heeft u vragen, neem dan gerust even contact met ons op. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Paulien via p.saarloos@vandenbosch-partners.nl

 

Samenwerking Van den Bosch & Partners en Tauw bij inventarisatie vrijstelling voor waterverdedigingswerken bij dijkwoningen

De Waarderingskamer heeft in een brief de WOZ-uitvoeringsorganisaties opgedragen om vanaf de WOZ-waardering voor 2018 bij dijkwoningen rekening te houden met de vrijstelling voor waterverdedigingswerken. Aanleiding hiervoor is het arrest van de Hoge Raad van 4 maart 2016 waaruit blijkt dat bij WOZ-objecten gelegen op waterverdedigingswerken een gedeelte ervan onder de vrijstelling valt. Volgens de meest recente jurisprudentie gaat het hierbij om het gedeelte dat tot het waterstaatswerk zelf behoort. Per WOZ-object dient daartoe te worden bepaald welk gedeelte onder de vrijstelling valt en bij de waardering buiten aanmerking moet blijven. Met behulp van de keur, leggerkaarten en GIS-bestanden kan dit grotendeels geautomatiseerd.

Van den Bosch & Partners en Tauw kunnen dit voor u verzorgen. Zij hebben hiervoor de noodzakelijke juridische en GIS-kennis gebundeld. Het resultaat is een rapportage die per kadastraal perceel de vrijgestelde oppervlakte in vierkante meters weergeeft. Als u de inventarisatie zelf doet, kunt u ook voor advies en ondersteuning bij ons terecht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jennifer Lanser via 0184-490149 of j.lanser@vandenbosch-partners.nl.